Printre numeroasele activități de pregătire a începerii noului an universitar se numără și prezentarea asociației noastre tinerilor studenți din anul întâi. La această adunare tinerii studenți afla ce este o asociatie studențească, cu ce se ocupă, cui i se subordonează și ce acțiuni promovează. Dupa prezentarea istoricului și al planului de activități pentru anul universitar următor cei interesati de activitățile noastre au completat formularul de înscriere și au ales departamentul in care vor să activeze în funcție de dorințele si posibilitățile fiecăruia. Cei indeciși au ales ramura sub atenta îndrumare a vicepreședinților departamentelor.

Dupa activitate am rugat studenții să ne scrie câteva rânduri despre ceea ce s-a discutat și prime impresii despre activitățile realizate de asociație.

„Pentru a îmbina utilul cu plăcutul, AFA oferă șansa tinerilor studenți de a se afirma şi a-şi dezvolta spiritul practic prin alăturarea în ASMB (Asociația Studenților Militari din Brașov). La scurt timp după prezentarea actualilor studenți de anul I în curtea academiei, această șansă le-a fost prezentată de către studenții coordonatori de an mai mare ce i-au primit cu fraternitate între ei spre a-i introduce în universul întreprinzătorilor şi antreprenorilor.
Astfel, în cadrul primei întruniri cu ASMB,   într-o sală plină de freamăt, unde privirile escalau de la cele timide la cele pline de entuziasm, bobocii au fost prelucrați cu vedere la ceea ce semnifică ASMB, atât pentru spiritele studenților, cât şi pentru colectivitate.
Prezentarea a fost animată de studenții coordonatori ce, pe lângă date statistice şi detalii administrative, au însuflețit atmosfera cu relatări ale acțiunilor de entertainment, sportive, culturale sau de voluntariat pe care le-au desfășurat pe parcursul bogatei istorii ASMB.
Această primă întâlnire a permis bobocilor să-şi exprime dorința de a face parte din marea familie academică. La finalul acesteia, privirile tinerilor sclipeau pline de inițiative în timp ce completau formularul de înscriere în cadrul celei mai promițătoare asociații din cadrul AFA, formular ce reprezintă mai mult decât datele apartenenței unui grup, ci o șansă de afirmare, o șansă de a schimba ceva.”

 

„Lucrurile mari au începuturi mici, sfioase, dar totuşi încărcate de entuziasm, originalitate şi speranțe.
Aşadar, odată cu începerea noului an universitar, noi, Asociația Studenților Militari din Braşov, continuăm jurnalul pe care l-am început acum 7 ani cu noi capitole, alături de noi membri în echipă, dar şi de „veterani”.
Pentru început, le urăm un încrezător  „Bun venit!” noilor membrii ai asociației, junii studenți ai anului I din Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”.
Tineri joviali, plini de visuri, aspirații, dar în special creativitate, alături de care vom mări familia asociației, încercand să spargem barierele monotoniei, trecând dincolo de zidurile rutinei zilnice.
În cadrul primei întâlniri am prezentat componența biroului de conducere, activitatea noastră cât și a federației ANOSR ( Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, care se ocupă de reprezentarea studenților la nivel național), am realizat o recrutare a membrilor pe departamente în funcție de abilitățile şi înclinațiile fiecăruia, discutând în același timp  despre posibile proiecte atât în cadrul restrâns al academiei, cu scopul de a funcționa ca un tot unitar, cât şi pe plan județean, încercând desprinderea de cotidian.
Privim cu entuziasm spre noi orizonturi.
Cer senin!”

Foto: Student caporal Covasniciuc Eduard

Text: Student caporal Pavel Alin

Student Jinga Maria Magdalena

Student Purcaru Ioana-Georgianna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *